Sitema

Asiakastiedote

Asiakastiedote 18.10.2021 klo 9:00

Skarta Group Oyj hankkii Sitema Oy:n osakekannan ja vahvistaa osaamistaan puhtaan energian hankkeiden arvoketjussa

Nasdaq First North -markkinapaikalla noteerattu Skarta Group Oyj ja Sitema Oy:n osakkeenomistajat ovat 18.10.2021 allekirjoittaneet osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti Skarta Group Oyj hankkii Sitema Oy:n osakekannan. Siteman osakkeenomistajat saavat osakevaihdossa vastineena Skarta Group Oyj:n osakkeita.

”Skartan strategisena tavoitteena on laajentaa toimintaansa kohti puhtaan energian kokonaishankkeiden kehittämistä, rakentamista ja omistamista. Sitemalla on kattava kokemus esimerkiksi tuulivoimahankkeiden eri osa-alueilta, mikä vahvistaa yhtiön osaamista puhtaan energian hankkeiden arvoketjussa ja tukee siten strategian toteuttamista erinomaisesti. Siteman asiantuntijuus sähkö- ja tietoliikennetekniikassa tuo konsernille myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Skarta Group Oyj:n toimitusjohtaja Tuomas Hirvonen kommentoi.

Sitema Oy:n toimitusjohtajan Mikko Ahosen mukaan Sitema tarjoaa myös jatkossa suunnittelun, rakennuttamisen ja rakennustöiden valvonnan asiantuntijapalveluita alan toimijoille. ”Sitema on kasvanut ja edennyt suunnitelmallisesti strategiansa mukaisesti. Tulevaisuuden kasvustrategiamme jatkuu osana Skartan mielenkiintoista tarinaa. Olemme hyvin innoissamme päästessämme mukaan mahdollistamaan Skartan visiota puhtaan energian hankkeiden kehittäjänä ja toteuttajana. Skartan yrittäjähenkinen yrityskulttuuri oli meille ratkaiseva tekijä, kun päätimme yhdistää voimamme”, Ahonen toteaa.

”Osana Skartaa voimme kehittää liiketoimintaamme entisestään ja tarjota entistä parempia palveluita asiakkaillemme sekä uusia kehittymismahdollisuuksia henkilöstöllemme. Haluamme jatkossakin työskennellä tulevaisuuden energiaratkaisujen ja edistyksellisten teknologioiden eturintamassa sekä luoda uutta nykyisten ja tulevien yhteistyökumppanien kanssa.”, kertoo Sitema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juuso Männikkö.

Skarta Group Oyj on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista rakennushankkeista. Skartan strategia pohjautuu vahvaan erikoisrakentamisosaamiseen ja yhtiön tavoitteena on laajentaa toimintaa tuulivoiman, aurinkoenergian ja vetyratkaisujen arvoketjussa kohti puhtaan energian kokonaishankkeita, joissa yhtiö näkee erinomaisia kasvumahdollisuuksia. Skartan pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on yli 150 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa.

Sitema Oy on avainhenkilöidensä omistama, vuonna 2018 perustettu sähköverkkojen, uusiutuvan energian ratkaisujen, kiinteistöinfran sekä tietoliikenteen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. Digitaalisten ratkaisujensa ansiosta yhtiö kykenee palvelemaan asiakkaitaan reaaliaikaisesti sijainnista riippumatta. Sitema Oy:llä on 35 työntekijää, ja sen kotipaikka on Oulu.

Yhteyshenkilöt

Tuomas Hirvonen, toimitusjohtaja, Skarta Group Oyj, +358 (0)50 368 6866, tuomas.hirvonen@skarta.fi

Mikko Ahonen, toimitusjohtaja, Sitema Oy, +358 (0)40 825 6139, mikko.ahonen@sitema.fi